2022

Bağırsak enfeksiyonu ekşi

Bağırsak enfeksiyonu kaç güne geçer?

Bağırsak enfeksiyonu, çok sık görülen ve genellikle istirahat, bol sıvı alımı ve uygun gıdaların tüketimi ile en geç 1 hafta içerisinde kendiliğinden iyileşen bir hastalıktır.

Bağırsak enfeksiyonuna ne ilaç verilir?

Bağırsak iltihabı eğer bakteri kaynaklı olduğu tespit edilirse tedavide antibiyotik kullanılır. Başlıca ilaçlar şunlardır; Antibiyotik: Siprofloksasin. Sistemiksteroid: Kortikosteroid, Budesonid.

Bağırsak üşütmesi nedir?

Mide üşütmesi veya mide gribi olarak bilinen 'viral gastroenterit' sulu ishal, kramp tarzında karın ağrısı, bulantı, kusma ve ateşle ortaya çıkan mide-bağırsak enfeksiyonudur. Genel olarak mide üşütmesi ve bağırsak üşütmesi ya da bağırsak bozulması aynı anlamda kullanılmaktadır.

Üşüme ve ishal neyin belirtisi?

Norovirüs enfeksiyonu; mide, ince ve kalın bağırsaklarda iltihaplı bir hastalık olan mide gribine sebep olur. Bu hastalığın belirtileri; bulantı, kusma ve/veya kramplı ishaldir. Bazı insanlarda baş ağrısı, ateş/üşüme ve kas ağrılarına da sebep olabilir.

Bağırsak enfeksiyonunda ishal kaç gün sürer?

Başlıca belirtileri genellikle 48 saatten az süren kuluçka dönemini izleyen ateş, kusma ile başlar. Sık, sulu, özellikle çok kötü kokulu kansız ishal belirtilere eklenir. İshal 5 – 7 gün sürebilir.

Bağırsak enfeksiyonu nasıl bulaşır?

Bağırsak enfeksiyonu bulaşıcı bir hastalıktır. Enfeksiyona neden olan etken ile kontamine olmuş gıdaların tüketilmesi, etken ile temas etmiş ellerin ağza görütülmesi, enfekte olmuş kişi ile yakın temasta bulunulması gibi durumlarda bağırsak enfeksiyonu ortaya çıkabilir.

Bağırsak enfeksiyonu ne yememeli?

Bu dönemde kepek ekmeğinden, yağlı ve şekerli gıdalardan, baharatlardan, bol posalı sebze ve meyvelerden uzak durun. Halk arasında ishali azalttığı sanılan kuru kahve ve çay tüketiminden kaçının! Çünkü kahve ve çay vücuttan sıvı kaybına neden oluyor. Bol bol su içmeye özen gösterin.