2022

Vertigo için hangi doktor

Vertigosu olduğundan şüphelenen bireylerin hastanelerin Kulak Burun Boğaz ya da Nöroloji bölümüne başvurması gereklidir.Apr 12, 2019

Vertigo nasıl muayene edilir?

Tanısı İçin Neler Yapılmalıdır: Baş dönmesi şikayeti ile hekime başvuran hastaya kulak muayenesi ve nörolojik muayene yapılarak sorunun kulakta mı yoksa beyinde mi olduğu ile ilgili fikir edinmeye çalışılır. İşitme testi, iç kulakla ilgili denge testi, Beyin elektrosu (EEG), Tomografi veya MR incelemeleri yapılabilir.

Vertigo kan tahlilinde çıkar mı?

Bu basit kan testi iç kulakta hasar olduğunu tespit etmekle kalmıyor, proteinin kandaki oranına bakarak işitme kaybının kapsamını belirlemeye de yardımcı oluyor. Vertigo için de kanda özgün proteinlerin varlığına bakılarak teşhisin hızlanması sağlanabiliyor.

Vertigo gelince ne yapılır?

Dr. Bedri Özer, 'Vertigonun hissedilmesi durumunda öncelikle güvenli bir alana çekilip hareketsiz oturulması yeterli olacaktır. Bu süreçte beyin iç kulaktan gelen uyarıları gözden geçirip dengenin tekrar kurulmasına çalışır.

Vertigo atakları kaç gün sürer?

Aniden ortaya çıkabilir. Şiddetli Vertigo atakları birkaç saniye sürebileceği gibi 24 saate kadar uzayabilir. Baş dönmesine aynı zamanda bulantı, kusma, terleme, kulak çınlaması, işitme kaybı, kulakta dolgunluk hissi, ateş, görme bozukluğu, halsizlik, kuvvet kaybı ve hissizlik eşlik edebilir.

Nörolojik vertigo nedir?

Vertigo baş dönmesi, sersemleme gibi etkilerde kullanılan nöroloji alanında sıkça karşılaşılan şikayetler arasında yer alır. Vertigo baş dönmesi başlı başına bir hastalık değil, sadece bir hastalığın belirtisi olarak ortaya çıkar.

Vertigo tedavisi evde nasıl yapılır?

Elma sirkesi ağrı kesici özelliği ile her hastalığa karşı etkili olmaktadır. Vertigonun meydana getirdiği baş dönmesini ve ağrısını bir kaşık elma sirkesi ile giderebilirsiniz. Baş dönmesi yaşanan anlarda 2 kaşık bal ve 1 kaşık sirkeyi karıştırıp için. Bu macun dönme hissini sakinleştirecektir.

Vertigo teşhisini kim koyar?

Vertigosu olduğundan şüphelenen bireylerin hastanelerin Kulak Burun Boğaz ya da Nöroloji bölümüne başvurması gereklidir. Vertigo, beyinde meydana gelecek birtakım değişikliklerin kulaktaki çınlama şeklinde belirti göstermesinden dolayı bu hastalıkla hastanelerinin bu iki bölümü de ilgilenmektedir.